Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alegységzászlót ékesítő szalag

Szöveg: Gémes Ildikó |  2012. szeptember 20. 7:23

„Puskás Tivadar legkimagaslóbb volt azoknak a magyar feltalálóknak a sorában, akik a hang és a kép rögzítését, reprodukálását, továbbítását tűzték ki célul, és munkásságával követendő példát nyújtott az elkövetkező generációnak” – hangzott el a híradók napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen a Petőfi Sándor laktanyában szeptember 18-án.

1595941840

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) a híradók napja
alkalmából ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg Puskás Tivadarról. A Honvéd Vezérkar főnök köszöntőlevelének felolvasása után dr. Kucsera Erika mérnök alezredes, a dandár alárendeltségébe tartozó MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont, Országos Hálózatfelügyeleti Főközpont parancsnoka ünnepi beszédében hangsúlyozta: Puskás
Tivadart munkásságának, tenni akarásának, kitartásának és töretlen vállalkozószellemének tisztelegve
választották példaképüknek a híradó katonák. Fegyvernemi napjukká pedig születésnapját, szeptember 17-ét tették. 

1595941841

A napokban a Puskás Tivadar Távközlési Technikum
Infokommunikációs Szakközépiskola nevelőtestülete emlékszalagot adományozott az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpontnak, amit az állománygyűlésen, ünnepélyes keretek között kötött fel a főközpont alegységzászlajára dr. Horváth László, az iskola igazgatója.

Pristyák János mérnök ezredes, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont parancsnoka kiemelte: büszke arra, hogy azon az úton haladnak, amelyet a jogelődök 1946-ban, a főhírközpont létrehozásakor jelöltek ki a híradó katonák számára. Nemcsak a híradó, de az informatikai és az információvédelmi szakállomány is azért dolgozik, hogy a katonai vezetéshez a híradás biztosított legyen. Hozzátette: a rendszerfőközpont fiatal állományának nagy szüksége van a tapasztalatra és az ismeretek megszerzésére, amelyben a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület nyújt segítséget.


1595941841

Az állománygyűlésen Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka a kiemelkedő szakmai munka elismeréseként tárgyjutalomban részesítette Kocsis Zsolt zászlóst, Csipszerné Szákovics Krisztina, Turi Tímea és Kojsza Gergely közalkalmazottakat; Forgó Balázs százados pedig Magyar Honvédség-érmét vehetett át.

Fotó: A szerző felvételei