Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári látogatás a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: Antal Ferenc |  2012. november 9. 14:59

A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) tett bemutatkozó látogatást Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára november 9-én.

1595944264

Az államtitkárt dr. Kovács Vilmos ezredes, az intézmény parancsnoka fogadta. A négyszemközti tárgyalást követően az intézmény vezető állománya köszöntötte az államtitkárt a Nádor teremben, majd a parancsnok előadásában bemutatta az intézmény működését, rendeltetését, szervezeti felépítését. Mint elhangzott, a múzeum a honvédelmi tárca egyik legfontosabb kommunikációs forrása, ezért a kiállításokat, rendezvényeket az intézet munkatársai is kiemelt figyelemmel szervezik meg. A látogatók magas száma mutatja, hogy erőfeszítéseik nem hiábavalóak.

Az előadást követően röviden a parlamenti államtitkár is bemutatkozott, majd megtekintette a kiállításokat, és az intézmény szervezeti felépítéséről is tájékozódott.

Vargha Tamás már a kinevezése után is elmondta: „portfóliójának" megfelelően a jövőben kiemelt figyelmet szentel a múzeumnak is a sportügyek, a társadalmi kapcsolatok, a tábori lelkészi szolgálatok és az érdek-képviseleti kérdések mellett.

Fotó: Galovtsik Gábor