Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszti Gálaest a Stefánián

Szöveg: Kovács Zoltán |  2013. november 16. 8:23

„A bálok vagy gálaestek kapcsán nekem igencsak szívemhez nőtt a díszes egyenruhát ilyenkor magára öltő sereg. A férfiak még délcegebbek, oldalukon a hölgyek még bájosabbak, a látvány, a hangulat ettől olyan egyedien felemelő és ünnepi” – mondta köszöntő beszédében Vargha Tamás a II. Honvéd Altiszti Gálaesten, november 15-én.

1595963111

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte az altiszteket

„Altisztnek lenni nem csak egy munka, hanem hivatás, hiszen Önök képezik a haderő gerincét, amely szimbolikusan szólva mindig egyenes és erős. Önök állnak a legközvetlenebb kapcsolatban a legénységi állománnyal. Önök felelnek a beosztottak tevékenységéért a csapatmunkában, a kiképzésben és a végrehajtásban egyaránt. Önök ellenőriznek, irányítanak minden körülmények között" – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A nézőtéren helyet foglaló egyenruhás katonák és kísérőik először az altiszti indulót hallgatták meg – miközben a Zrínyi Média által szerkesztett kisfilmen életképsorok peregtek az altisztek munkájáról – majd a Honvéd Együttes Csárdás! – A kelet tangója című előadását tekintették meg.

A Honvéd Kulturális Központban második alkalommal megrendezett ünnepi gálaest zenés-táncos mulatsággal zárult.

1595963112

A Honvéd Együttes táncosai adtak ünnepi műsort a gálaesten

Fotó: a szerző felvételei