Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai tengerészgyalogosok osztják meg tapasztalataikat

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2015. január 14. 12:49

Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián rendezik a Junior Officer / NCO tréninget az amerikai ODC szervezésében. A január 13-15. között tartandó képzés keretében három amerikai tengerészgyalogos is Magyarországra érkezett.

1595985939

Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, illetve Timothy Manning ezredes, a budapesti Amerikai Nagykövetség Védelmi Együttműködési Iroda vezetője nyitotta meg Szentendrén kedden reggel azt a speciális tréninget, amelyen tíz-tíz magyar tiszt és altiszt vesz részt. A megnyitót megtisztelte jelenlétével James J. McCook amerikai tengerészgyalogos főtörzszászlós, az Európában állomásozó amerikai tengerészgyalogság vezénylőzászlósa is.

1595985939

Kriston István főtörzszászlós a honvedelem.hu-nak elmondta: a háromnapos foglalkozás alapvetően fiatal tisztek és altisztek épülésére szolgál. „Az amerikai tengerészgyalogság részéről érkezett százados és két altiszt különböző témákban tart majd előadást, de alapvetően kis alegységek szintjén folytatott tevékenységekről, illetve a tisztek és altisztek együttműködésének fejlesztésének irányairól osztják meg tapasztalataikat", tette hozzá a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

1595985939


Fotó: Dévényi Veronika
Címkékaltiszt