Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai vendégeket fogadtak

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. február 3. 11:08

A Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elemnél (NFIU HUN) tett látogatást William L. Thigpen dandártábornok, az Amerikai Egyesült Államok 4. Lövészhadosztályának támogató parancsnokhelyettese. A magas rangú vendéget székesfehérvári látogatásra elkísérte Brittany Stewart ezredes, a budapesti amerikai Védelmi Együttműködési Hivatal új osztályvezetője is.

1599181604

A delegációt Garas László ezredes, az NFIU HUN parancsnoka fogadta. Tájékoztató előadásában ismertette a szervezet küldetését, fő feladatait, jogi és szervezeti helyzetét, illetve az eddig elért eredményeket. Szólt a 2018-as feladatokról. Hangsúlyozta: a szervezet – alapfeladatai mellett – idén kiemelt figyelmet fordít a befogadó nemzeti és az RSOM-támogatás koncepciójának pontosítására, illetve a nemzeti, a NATO- és az Amerikai Egyesült Államok hadműveleti tervezésének harmonizációjára.

1599181606

Az NFIU HUN épületének megtekintését és a törzs tagjaival való találkozót követően Thigpen dandártábornok – aki nemrégiben több NFIU-t is felkeresett – hasznosnak és informatívnak értékelte a látogatást.

1599181606

Mint elmondta: a NATO továbbra is erős, hatékony szervezet, a Magyarországon települő amerikai erők pedig teljes mértékben elkötelezettek a szövetséges partnerek közti együttműködés továbberősítésében.

1599181606

Fotó: NFIU HUN