Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai vezérőrnagyot tüntetett ki a honvédelmi miniszter

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. szeptember 26. 14:27

Dr. Simicskó István a Honvédelemért kitüntető cím I. fokozatát adományozta Scott G. West nyugállományú vezérőrnagynak szeptember 26-án délelőtt a Honvédelmi Minisztériumban.

1596039094

Scott West vezérőrnagy 2003-2004-ben az Iraki Szabadság Művelet logisztikai főnökeként egy éven keresztül volt az iraki hadszíntéren a műveletben résztvevő magyar szállító zászlóalj legmagasabb szintű szakmai elöljárója.
Az amerikai tábornok több esetben tett személyes látogatást a magyar szállító zászlóaljnál, és minden alkalommal elismeréssel és megbecsüléssel fordult a magyar katonák szolgálata felé. Ez az elöljárói megértésen alapuló közös munka nagyban hozzájárult a magyar szállító zászlóalj eredményes missziójához.

A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség érdekében huzamos időn át végzett elkötelezett munkája elismeréseként adományozta a Honvédelemért kitüntető cím I. fokozatát Scott G. West nyugállományú vezérőrnagynak.

1596039094

Az ünnepségen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy és dr. Hautzinger Gyula nyugállományú ezredes is. Az elismerés átadásakor elhangzott méltatásban kiemelték: West tábornok kiválóan példázza az amerikai fegyveres erők azon vezetőit, akik katonáink tevékenységét emberséggel, megértéssel és elismeréssel irányították.

1596039094

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária