Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aranyérmet nyertek a mezeifutó OB-n

Szöveg: honvedelem.hu/uni-nke.hu |  2017. március 19. 11:19

A napokban Kecskeméten rendezték meg a 109. Mezeifutó Országos Bajnokságot, amin a magyar közép-, és hosszútávfutók élmezőnye képviseltette magát.

http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2017/03/14/aranyerem-a-mezeifuto-ob-n
1596029135

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyen egyéni, illetve csapatszinten is megküzdhettek egymással a futók. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Böhm Lilla (Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar) képviselte, aki a felnőtt nők versenyében, 6000 méteren megszerezte a magyar bajnoki címet, illetve egyesületével, a Budapesti Honvéd Sportegyesület női csapatával a második helyet.

1596029135

„A téli alapozásom jól sikerült, jó formában érkeztem erre a versenyre, de a formát leginkább a pár hete rendezett fedett pályás magyar bajnokságra hegyeztük ki az edzőmmel, ahol 1500 és 3000 méteren tizedmásodpercekkel maradtam le a dobogó legfelső fokáról, ám a 3000 méteren elért egyéni csúcsom miatt ezt nem bántam a második helyezéseket. Viszont a Mezeifutó Magyar Bajnokságon szerettem volna első helyen célba érni, mivel a Mezeifutó Magyar Liga eddigi versenyein – egy kivétellel – mindig nagy fölénnyel tudtam győzni. Az edzőmmel előzetesen megbeszélt taktikát sikerült maradéktalanul betartanom, így nagy előnnyel tudtam nyerni ezen a versenyen, ezzel nem csak elnyerve az első magyar bajnoki címemet felnőtt korcsoportban, hanem a »Mezeifutó Magyar Liga 2017. évi győztese« címet is, az pedig külön öröm, hogy a Honvéd női csapatával megszereztük a 2. helyet is. Mivel ez az első évem a felnőtt korosztályban – eddig az U23 korcsoportba tartoztam -,  ez a győzelem jó motivációt ad arra, hogy a tavasz végén kezdődő szabadtéri szezonra is hasonló intenzitással készüljek tovább. A mezei versenyek ugyan nem tartoznak a fő felkészülési irány felé, de mindenképpen hasznosnak tartom kicsit kilépni néha a síkfutás, illetve a pályaversenyek világából és terepen is megmérettetni magamat. Emellett jó felkészülést jelent a novemberben Magyarországon megrendezésre kerülő 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságra is" – mondta a versenyt követően Böhm Lilla.

1596029136