Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasé a parancsnokságon

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2013. szeptember 2. 19:19

Látogatást tett a napokban Zlatan Jeremić ezredes, a Szerb Köztársaság Budapestre akkreditált véderőattaséja az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsokságon (MH HKNYP).

Zlatan Jeremić ezredest Vanyur Tibor mérnök ezredes, a HKNYP parancsnoka fogadta, aki tájékoztatót adott az Önkéntes Tartalékos Rendszerről, annak felépítésétől, működéséről és jelenlegi helyzetéről. A megbeszélésen szó esett még az önkéntes tartalékosok személyi, tárgyi feltételeinek biztosítottságáról, a tartalékosok kiképzéséről, valamint a szolgálati járandóságban részesülő önkéntes műveleti tartalékosok korábban megszerzett tapasztalatainak hasznosíthatóságáról is.

1595959258

Vanyur ezredes elmondta: az önkéntes tartalékosok idén már több alkalommal is bizonyították, hogy képesek feladataik maradéktalan végrehajtására. Kiemelte, hogy az önkéntes tartalékosok részt vettek az árvízi védekezésben és jelenleg is komoly feladataik vannak: vízosztás, technikai eszközök karbantartása, illetve a napokban utazott ki az első önkéntes műveleti tartalékos külföldi misszióba fél évre.

Fotó: a szerző felvétele