Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alapítványi oktatási intézménybe látogatott a főhadsegéd

Szöveg: Szabó Tünde őrnagy |  2014. január 21. 17:17

Különleges órán vehettek részt a napokban a LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola első éves diákjai: Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztályának vezetője tartott számukra előadást.

Hazánkban egyre nagyobb az igény a hazafias és honvédelmi neveléssel kapcsolatos ismeretek megszerzésére. Ezen igénynek tesz  eleget az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola között megkötött együttműködési megállapodás. Ennek értelmében – a Honvédelmi alapismeretek kurzus keretében – az oktatási intézmény első éves tanulóinak lehetősége nyílik arra, hogy szakértő előadók segítségével ismerkedjenek meg a katonai hivatással, a katonák napi életével és főbb tevékenységivel.

1595965855

Szegő László dandártábornok (balra) tartott előadást a LIA Szakközépiskola első éves tanulóinak

Legutóbb az ország államigazgatási rendszeréről, valamint a köztársasági elnök – mint a Magyar Honvédség főparancsnoka – feladatairól Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztály vezetője, főhadsegéd tartott előadást a diákok számára.

Szegő tábornok mindezek mellett saját katonai pályafutásáról, illetve tapasztalatairól is beszélt a diákoknak, akiknek természetesen lehetőségük volt arra is, hogy feltegyék kérdéseiket.