Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai Kongresszus delegációját fogadta Szabó István honvédelmi államtitkár

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2019. március 20. 9:54

A Mike Crapo szenátor (Idaho) által vezetett amerikai kongresszusi delegációt fogadta Szabó István honvédelmi államtitkár március 19-én, kedden, Budapesten.

1599200339
A honvédelmi ügyekért felelős államtitkár a találkozón úgy fogalmazott: az Egyesült Államok hazánk legfontosabb stratégiai partnere a védelmi együttműködés területén, Magyarország kormánya elkötelezett a transzatlanti kapcsolatok iránt; továbbá kiemelte, hogy az amerikai-magyar védelmi együttműködés jelentősen hozzájárul a katonai képességeink fejlesztéséhez. Szabó István elmondta: rendkívül fontos és nagy jelentőségű számunkra az Egyesült Államok által nyújtott Nemzetközi Katonai Oktatás és Képzés (IMET), illetve a képességfejlesztés területén nyújtott támogatása is.

1599200340

Az amerikai delegációt vezető Mike Crapo szenátor megerősítette a hazánkkal kialakított erős stratégiai partneri viszonyt, üdvözölte Magyarország kormányának honvédelmi és haderőfejlesztési programját, valamint a célkitűzést, hogy a bruttó nemzeti termék (GDP) 2 százalékát fordítják honvédelmi kiadásokra.

1599200340

Fotó: Szabó Lajos zászlós