Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egységes gondolkodás kialakult, a vezetői irányelvek érvényre jutnak

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. október 11. 12:52

„Az egységes gondolkodás kialakult, a vezetői irányelvek érvényre jutnak” – mondta Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a Mátraházán rendezett kétnapos vezénylőzászlósi konferencia tapasztalatait összegezve.

1595943015

A vezénylő altisztek páros években egységszintű, páratlan években pedig egység- és zászlóaljszintű konferencián értékelik tevékenységüket és erősítik szakmai felkészültségüket. Idén egységszintű, 32 fő részvételével zajló konferenciát tartottak, amelynek záróeseményén dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is részt vett, hogy tanácsaival, észrevételeivel segítse a vezénylőzászlósi rendszer hatékonyabbá tételét.

A konferenciáról Kriston István, az MH vezénylőzászlósa kérdésünkre elmondta: „Elöljárók részéről is elhangzik, hogy a vezető altisztek nagyon fontos elemei a Magyar Honvédség rendszerének, ezért szükséges az egységes gondolkodás kialakítása és a minél hatékonyabb felkészülés arra, hogy az altisztek támogatni tudják a parancsnokok vezetői tevékenységét."

1595943015

„A vezénylőzászlósi konferenciának a csapatépítés is célja volt" – folytatta a törzszászlós – „hiszen a személyes kapcsolattartáson és tapasztalatcserén keresztül tudjuk egymást építeni, segíteni". A konferenciának tehát „egyszerre volt szakmai és személyi hozadéka is" – tette hozzá.

A rendezvény programja feszített volt, mivel a különböző előadások, képzések mellett feladatszabás is történt, és számos kérdés várt megvitatásra. A konferencia célkitűzése, hogy a honvédség rendszerében az altiszteket aktuálisan érintő valamennyi fontos kérdésről beszéljenek, és hogy az elöljárók megfogalmazhassák elvárásaikat az ilyen ügyeket illetően.

Ennek megfelelően többek között szóba kerültek az alaki, öltözködési fegyelem kérdései, a katonai érintkezés szabályai, az éves fegyelmi jelentés részletei. A program részét alkották a humánstratégiai, személyügyi, a beiskolázással és az előmeneteli vizsga rendszerének változásaival kapcsolatos előadások is.

1595943016

Kriston Istvántól megtudtuk, hogy idén november 10-én honvéd altiszti gálaestet tartanak a Stefánia-palotában az altisztek számára. A hagyományteremtő szándékkal és az altisztek haza iránti elkötelezettségének elismerése céljából szervezett rendezvény számos szervezési feladatot ró a zászlósokra, amelyek ellátásával szintén foglalkoztak a konferencia keretében.

Fotók: Rácz Tünde