Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az együttműködés erősítése a cél

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. szeptember 10. 18:36

Tárcaközi megállapodást írt alá Szabó István honvédelmi államtitkár a Vietnámi Nemzetvédelmi Minisztérium képviselőjével szeptember 10-én, Budapesten a Parlamentben.

1599192804
Európai körutazás keretében Magyarországra látogatott Nguyen Phu Trong, a Vietnámi Kommunista Párt főtitkára és az általa vezetett delegáció. A hivatalos parlamenti program során a miniszterelnöki plenáris ülést követően Orbán Viktor miniszterelnök és Nguyen Phu Trong jelenlétében a magyar és a vietnami fél tárcáinak képviselői több kétoldalú egyezményt is aláírtak. Így került sor a Vietnámi Szocialista Köztársaság Nemzetvédelmi Minisztériuma és a Honvédelmi Minisztérium közötti Egyetértési Megállapodás aláírására is, amely a védelmi területen való együttműködést kívánja elősegíteni.

1599192804
A parlamenti látogatást követően Szabó István államtitkár kétoldalú megbeszélésen hivatalában fogadta Be Xuan Truong vezérezredest, nemzetvédelmi miniszterhelyettest. A találkozón a felek áttekintették az aktuális biztonsági kihívásokat és egyeztettek az együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeiről is.

1599192804
Fotó: Botár Gergely és Rácz Tünde