Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az eskü kötelez

Szöveg: Török Nikolett |  2018. november 21. 8:03

Családtagok, bajtársak és barátok jelenlétében tett esküt huszonnyolc, szerződéses katonai szolgálatot vállalt pályakezdő tiszt, pályakezdő altiszt és közkatona november 16-án, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

1599196275
A haza védelmére felesküdött katonák névsorát Grécs György ezredes, a bázis törzsfőnöke vette át az esküt előmondó Boda István pályakezdő őrmestertől. „Kemény munkát végeztek az elmúlt időszakban, megerősödve a tudatban, hogy felemelően szép, ugyanakkor rendkívül nehéz feladat a katonaélet. Egy részéből ízelítőt kaphattak, így már a saját bőrükön is megtapasztalhatták annak a sokrétű feladatrendszernek a nehézségeit, amely hazánk biztonságát, nemzeti érdekeink képviseletét és védelmét közvetve, vagy közvetlenül szolgálja. Mai esküjükhöz hűen, mindig legyenek méltók a társadalom bizalmára és elismerésére. Megalkuvást nem tűrve őrizzék meg egyenruhájuk és vele együtt a Magyar Honvédség becsületét!" – méltatta a tizenegy hetes katonai alapkiképzés követelményeit eredményesen teljesített újoncok munkáját Grécs ezredes.

1599196275
A bázis törzsfőnöke beszédében kiemelte azt is, hogy az eskü, melyet nyilvánosság előtt mondtak ki, kötelez és egy életre szól. A felesküdött katonák e pillanattól nemcsak a hazáért, bajtársaikért és a polgárok biztonságáért tartoznak felelősséggel, hanem önmagukért is.

1599196275
Az esküt tett katonák közül egy tiszt, három altiszt és négy közkatona Kecskeméten teljesít majd szolgálatot, míg társaik a Magyar Honvédség különböző alakulatainál kaptak beosztást. 

1599196275
Fotó: Tóth Róbert főhadnagy