Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Az idősek napja az idős emberek tiszteletéről szól”

Szöveg: Takács Vivien |  2017. szeptember 30. 10:21

Az idősek világnapja alkalmából rendezett jótékonysági gálaestet a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány, együttműködve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, szeptember 29-én, péntek este.

1596039358

Az 1993-ban létrehozott Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány kiemelt célja a létminimum alatt élő honvédségi nyugdíjasok, illetve a honvédségi özvegyek anyagi támogatása – mondta el a rendezvény előtt a honvedelem.hu érdeklődésére Steinbach György alezredes, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Hozzátette: az alapítvány 2014-ben karolta fel a krónikus betegápolás ügyét.

Az alezredestől megtudtuk, hogy a jótékonysági koncert bevétele teljes egészében a rászoruló budapesti honvédségi nyugdíjasok és az alapítvány által támogatott, krónikus betegellátást végző intézetben – az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyén – a fekvő betegek karácsonyi ajándékcsomag-akciója elnevezésű program feltételeinek megteremtését szolgálja.

1596039358

„Az idősek napja az idős emberek tiszteletéről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat és szeretetüket. Szükségünk van mind arra a sok élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amellyel csak is ők rendelkeznek, illetve arra a türelemre, ahogy tanítanak és nevelnek bennünket" – hangsúlyozta a műsor kezdete előtt rövid köszöntő beszédében Steinbach György. 
A rendezvényen többek között fellépett a Kazán István Kamaraszínház néhány előadóművésze, valamint felcsendültek az Obsitos Fúvós Zenekar tolmácsolásában közkedvelt szerzők örökzöld művei is.
A fellépőkön kívül a jótékonysági koncert remek hangulatáról az est két házigazdája, Dombrádi Alina és Vég András is gondoskodott.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává.

1596039358

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária