Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát fogadta a honvédelmi miniszter

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. szeptember 25. 17:03

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson fogadta Mark Bartman vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokát szeptember 25-én, kedden, a Honvédelmi Minisztériumban.

1599193446
A tárcavezető emlékeztetett: a Magyar Honvédség és az Ohiói Nemzeti Gárda (ONG) együttműködése negyedszázados múltra tekint vissza, ugyanakkor biztos, hogy rengeteg tapasztalatot és tudást oszthatunk még meg egymással az előttünk álló időszakban is.

1599193446
Dr. Benkő Tibor kiemelte: az Amerikai Egyesült Államok hazánk egyik legfontosabb stratégiai partnere a védelmi együttműködés területén. A magyar kormány elkötelezett a szoros transzatlanti kapcsolatok mellett, a kétoldalú védelmi kapcsolataink pedig meghatározó szerepet játszanak nemzeti katonai képességeink kialakításában és fejlesztésében egyaránt. A két ország közötti kiváló együttműködést példázza a műveleti területeken – főként Irakban, Afganisztánban és Koszovóban – való feladatok együttes ellátása, illetve a rendszeres közös hadgyakorlatok Magyarországon és a régióban.

Bartman vezérőrnagy biztosította a honvédelmi minisztert, hogy ohiói részről is elkötelezettek az eredményes együttműködés folytatása iránt és nyitottak új lehetőségek feltérképezésére.

1599193447
Fotó: Szabó Lajos zászlós