Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Az ünnepet mi teremtjük meg”

Szöveg: Szabó Viktor |  2014. december 23. 9:20

Évzáró, ünnepi állománygyűlést tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár december 19-én, a Petőfi laktanyában. Az ünnepségen jutalomban részesültek az év katonái, az év sportolói, valamint a dandár KatonaSuli-programjának kiemelkedő tanulmányi eredményt nyújtó diákjai.

1595985018

Felejtsük el hétköznapi gondjainkat az ünnepek idejére – emelte ki ünnepi beszédében Jákob János dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat (HM TLSZ) Protestáns Tábori Püspökség vezetője az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár évzáró állománygyűlésén. Hangsúlyozta: őrizzük meg emberi mivoltunkat, mutassuk ki érzéseinket, és a szeretet legyen az ajándék, amelyet családunknak adunk karácsonykor.

1595985018

A dandártábornok köszöntője után Berta Tibor ezredes, a HM TLSZ Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke osztotta meg ünnepi gondolatait az állománnyal. Kiemelte, hogy az ünnepet valójában mi teremtjük meg, rajtunk múlik, hogy egy hétköznap mennyire válik különlegessé, ünnepivé, emellett megköszönte a dandár egész éves együttműködését, szolgálatát.

1595985018

Az adventi köszöntők után Piros Ottó ezredes, a dandár megbízott parancsnoka meggyújtotta az adventi koszorún a negyedik gyertyát, majd az elismerések átadása következett. Először a 2014. évi feladatok kiemelkedő teljesítéséért járó elismeréseket adta át a megbízott parancsnok. A 2014. év főtisztje elismerést Koncz Sándor ezredes vehette át, az év tisztje Kékesi Anna főhadnagy, az év zászlósa Eke Ágnes zászlós, az év altisztje Faragó Péter főtörzsőrmester, az év legénységi állományú katonája Medovarszki Roland szakaszvezető, az év közalkalmazottja pedig Dér Richárd lett.

A 2014. évben megrendezett dandár és MH-szintű versenyeken elért eredmények alapján az Év sportolója Szabó Beáta zászlós, Kovács Viktória őrvezető, Kopecsni Attila őrmester, Töreki Ákos százados és Pásztor Attila főtörzsőrmester lett. Elismerésben részesült az MH BHD MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont csapata is, amely az év katonai sportbajnokságainak összesített pontversenyében I. helyezést szerzett. A katonák és közalkalmazottak éves munkájának elismerése után az alakulat KatonaSuli-programjában részt vevő, kiemelkedő tanulmányi
eredményt elért diákok is jutalmat kaptak.

1595985019

A díjak átadása után a dandár megbízott parancsnoka megköszönte az állomány egész éves munkáját, az ünnepség zárásaként pedig az MH BHD Központi Zenekara adott felemelő, igazi karácsonyi hangulatot teremtő műsort.

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Címkékkarácsony