Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajtársi farsang

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. február 24. 18:39

Farsangi mulatságot rendezett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület február 21-én, Budapesten. A rendezvényen több más bajtársi egyesület tagjaival együtt összesen százötvenen vettek részt.

1595967615
Szekeres István „jó társaság"-nak nevezte az egybegyűlteket

A rendezvényen Szekeres István nyugállományú dandártábornok, az egyesület elnöke rövid megnyitójában felelevenítette a farsang népszokásának hagyományait, majd köszönetet mondott mindazok segítségéért, akik lehetővé tették az ünnepség létrejöttét. A farsangi táncmulatságot és vacsorát megelőzően a Balassi-kórus zenés-verses műsorát láthatták a vendégek.

1595967615
A kórus tagjai ezúttal tehetségkutató versenyt parodizáltak

Mint az egyesület idei évi programtervezetéből kiderült, a „Balassisok" számtalan évforduló méltó megünneplésére készülnek. A bajtársi egyesület idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, emellett pedig a névadó, Balassi Bálint születésének 560., illetve halálának 520. évfordulója is 2014-re esik. Érdekesség, hogy az első világháború kitörésének centenáriuma alkalmából az egyesület kórusa a tervek szerint háborús emlékműsorral lép fel az ország több pontján. Szekeres István elmondta: az első előadást a Stefánia-palotában, április 2-án láthatja majd a közönség.

1595967615
Farsang – madártávlatból

Fotó: a szerző felvételei