Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Baross Gáborra emlékeztek a Katonai Közlekedési Központban

Szöveg: Kovács Róbert zászlós és Gajda Fanni Anna |  2019. június 11. 18:13

Ünnepi állománygyűléssel és koszorúzással emlékezett meg a katonai közlekedési szolgálat napjáról az MH Katonai Közlekedési Központ június 6-án. A rendezvényen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levélét.

1599204018
„Az utóbbi évek világgazdasági, politikai történései következtében rendkívüli módon felértékelődött a katonai mobilitás jelentősége a NATO-n és az Európai Unión belüli együttműködésben egyaránt" – mondta ünnepi beszédében Szabó Árpád ezredes.

1599204018
Hozzátette: hangsúlyt ad a közlekedési szakmának, hogy az ünneppel párhuzamosan a jól felkészült szakállomány minden regionális közlekedési központban, Németországban és a Nemzeti Mozgáskoordináló Központban is együttműködik számos nemzet közlekedési szakembereivel, miközben a nyári nemzetközi gyakorlatok közlekedési támogatását biztosítják.

1599204018
Az állománygyűlésen Schmidt Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője köszöntötte a résztvevőket, majd Kaposvári László dandártábornok, logisztikai csoportfőnök, Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka, és Bárdos Antal ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka adott át elismeréseket és jutalmakat.

A rendezvényt a Honvéd Férfikar ünnepi műsora zárta.

1599204018
A délután folyamán az ünnepségsorozat Taksonyban, a Magyar Honvédség Budapest Helyőrségi Zenekarának térzenéjével és a Baross Gábor-emlékmű megkoszorúzásával folytatódott. A megnyitó és a köszöntés után Kreisz László, Taksony polgármestere és Gáspár János, a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány elnöke mondott ünnepi beszédet, majd a meghívott vendégek elhelyezték az emlékezés koszorúit.

1599204019
Fotó: Gajda Fanni Anna