Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Becsengettek” a Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamra

Szöveg: Takács Vivien |  2014. szeptember 1. 14:16

Megtartották a Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyam évnyitóját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária úti kampuszán szeptember 1-jén, hétfőn.

Korom Ferenc dandártábornok, a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke köszöntőjében kiemelte: a katonák a tanfolyamon megszerzett tudást és ismereteket alkalmazni tudják majd azokban a beosztásokban, amelyeket a kurzus elvégzése után betöltenek.

A tábornok hozzátette: a tanfolyamon részt vevő katonák az elkövetkező hónapokban többek között megismerkednek a különböző külföldi szervezetekkel is, így „lehetőségük nyílik NATO- és EU-parancsnokságok megismerésére is."

1595977880

Prof. dr. Szendi István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) oktatási dékánhelyettese ünnepi beszédében kiemelte: a 21. század második évtizedének közepére „felértékelődött a katonai biztonság jelentősége, szerepe és helye."
Éppen emiatt az idei tanfolyamnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint tavaly vagy tavalyelőtt volt.

Az ezredes hangsúlyozta: a tizenegy hónapos tanfolyamon megszerzett és elsajátított „parancsnoki kreativitással, valamint felsővezetői bölcsességgel" a katonák képesek lesznek arra, hogy saját maguk beosztásában szavatolni tudják Magyarország biztonságát.

A dékánhelyettes a kurzust megkezdő tizennégy katonához szólva elmondta: „Eddig parancsnokok voltatok feladatot szabtatok, ellenőriztetek, kontrolláltatok, kiigazítottatok, most pedig tanulnotok kell." Felelősséggel, rövid idő alatt nagy mennyiségű tananyagot kell alkalmazható tudással elsajátítani – tette hozzá. 

1595977880

Fotó: Rácz Tünde