Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Becsület

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2015. január 14. 9:32

Egy táskát vesztett el egy idős házaspár tavaly december 13-án, amikor kiszálltak az autójukból Szolnokon. A táskában nemcsak személyes okmányaik voltak benne, hanem közel félmillió forint, az összes megtakarított pénzük is…

A házaspár azt nem vette észre, mikor hagyták el a táskát, ám amikor feltűnt nekik, azonnal bejelentést tettek a rendőrségre. Talán ők maguk sem gondolták, hogy meglesz…

Azonban szerencsére vannak csodák az életben. A táskát ugyanis megtalálta egy fiatalember, aki hiánytalanul visszaadta a jogos tulajdonosainak.

A becsületes megtaláló, Schveiczer János szakaszvezető a szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonája. Később az is kiderült, hogy a házaspár fia, Horváth Károly zászlós ugyancsak a könnyű vegyesnél szolgál. S bár a szakaszvezető semmiféle jutalmat nem fogadott el a házaspártól, Horváth zászlós egy ajándékkosárral köszönte meg katonatársa példamutató becsületességét.

Dr. Lippai Péter ezredes, a zászlóalj parancsnoka követendő példaként állította Schveiczer szakaszvezetőt az állomány elő az idei év első zászlóalj-sorakozóján.

1595985937

Fotó: a szerző felvétele