Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békés megyében kezdődött az idei Doni Hősök Emléktúra

Szöveg: Snoj Péter |  2017. január 20. 19:21

Az eddigi legnagyobb Doni Hősök Emléktúra résztvevői idén három egymást követő hétvégén, hat útvonalon menetelnek, tisztelegve a második világháborúban elesett hősi halottak előtt. Az első hétvégén Békés megyében teljesítették a kijelölt távot.

1596026454

Tótkomlós és Orosháza között, Pusztaközpont és Kardoskút érintésével haladt az idei első emléktúra január 14-15-én, amit a következő két hétvégén még további öt túra követ majd. A Békés megyei harmincöt kilométeres távot több mint negyvenen teljesítették, köztük hat bajorországi tartalékos és három lovas.

Az előttünk álló hétvégén a rendezvény legnagyobb menetére készülnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Itt az emléktúra résztvevőinek többségét a Honvédsuli Egyesület tagjai adják. A szervezők számításai akár kétszázan is részt vehetnek a Dombrádról induló – a környező településekre betérő – és Demecserbe érkező meneten. A túra során várhatóan száz kilométert teljesítenek gyalogszerrel.

1596026454

Január 25-én útba indító istentisztelettel kezdődik Hajdú-Bihar megyében az emléktúra, ahol a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanárai és tanulói, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetségének helyi tagjai menetelnek együtt Debrecenből Hajdúnánásig, több környező települést is érintve.
Ugyanezen a héten zajlanak majd Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben is az emléktúrák.

1596026455