Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkoztak az ezred új tisztjei

Szöveg: Sályi Gergő őrmester |  2012. szeptember 12. 7:20

Szeptemberben öt új hadnagy kezdte meg szolgálatát az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. A frissen végzett tisztek alaki szemlével egybekötött ezredsorakozón mutatkoztak be az alakulat többi tagjának. Könczöl Ferenc alezredes, megbízott parancsnok kijelentette: biztos benne, hogy az új katonákkal erősebb lett az ezred.

A néhány hete szolgálatba állt tisztek már teljesítették az ilyenkor szokásos „beillesztő foglalkozásokat", vagyis megismerkedtek a laktanya napi életének sajátosságaival, az érvényben lévő szabályozókkal, az őr- és ügyeleti szolgálattal kapcsolatos kötelmeikkel, valamint a parancsnoki teendőik, illetve beosztásuk ellátásához elengedhetetlen általános katonai ismeretekkel. Jelenleg szolgálati helyükön sajátítják el a szakbeosztásukhoz szükséges elméleti tudásanyagot és a gyakorlati fogásokat.

Szőke Adrienn hadnagy a logisztikai zászlóalj ellátó- és szállítószázad ellátószakaszának szakaszparancsnokaként kezdte meg tiszti pályafutását, míg Darázs Bence hadnagy a 2. légvédelmi rakétaosztálynál tölt be szintén szakaszparancsnoki beosztást a 2. légvédelmi rakétaüteg 3. légvédelmi rakétaszakaszában. Szabó Ákos hadnagy és Békefi László Balázs hadnagy az 1. légvédelmi rakétaosztály személyi állományát erősítik, előbbi a támogató üteg logisztikai szakasz szakaszparancsnokaként, míg utóbbi rávezetőtisztként a 2. légvédelmi rakétaüteg irányítószakaszában. Nagy Ádám szerződéses hadnagy pedig a gazdálkodástámogató és pénzügyi ellátó referatúra pénzügyi referense lett.