Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonultak a honvédtiszt-jelöltek

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2013. augusztus 27. 15:01

„Nem ígérem, hogy könnyű dolguk lesz. Senkinek nincs könnyű dolga, aki az MH Altiszti Akadémiára érkezik alapkiképzésre. Ugyanakkor higgyék el, képesek lesznek végigcsinálni” − ezekkel a szavakkal köszöntötte Horváth Gábor dandártábornok, a szentendrei alakulat parancsnoka az augusztus 26-án alapkiképzésre bevonult honvédtiszt-jelölteket.

1595958942

A 133 tisztjelölt között idén 15 lány nyert felvételt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára. A tisztjelöltek tizennégy hetet töltenek majd a szentendrei Görgey-laktanyában. Ez idő alatt elsajátítják a katonai alapismereteket, részt vesznek lőkiképzési foglalkozásokon, megtanulják a harcászat elméleti és gyakorlati alapjait.

A három ciklusból álló kiképzés során több alkalommal tesznek úgynevezett ciklusvégi vizsgákat, majd a kiképzés végén komplex záróvizsga vár rájuk. Az alapkiképzés zárásaként − december elején − ünnepélyes keretek között tesznek esküt, majd visszatérnek az MH Ludovika Zászlóaljhoz, ahol folytatják tanulmányaikat.

1595958942

Fotó: a szerző felvételei