Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonultak…

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2014. február 5. 8:16

Az idei első bevonulásra százhúsz szerződéses legénységi, valamint szerződéses pályakezdő tiszt és altiszt érkezett a szentendrei MH Altiszti Akadémiára.

1595966538
Mostantól minden más lesz…

A Görgey laktanyába már a kora reggeli órákban megérkezett a bevonuló állomány nagy része. Adategyeztetés, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tájékoztatója, szerződéskötés, alegységbe sorolás és az egyéb adminisztratív feladatok következtek. A szerződésesek ezután kisebb csoportokban átvonultak az alakulat Egészségügyi Központjába, ahol védőoltásokat kaptak, illetve fogászati ellenőrzésen és drogszűrésen estek át.

A laktanyába érkezettek számára ebéd után következett a „beöltözés" pillanata: a sapkától a zokniig, a málhazsáktól a bakancsig minden ruházatot megkaptak, amelyet a katonák a kiképzés alatt viselnek.

1595966539
Tájékozódás

A 14 hetes egységes alapkiképzés első heteinek elméleti alapozását hamarosan alaki kiképzés, lőkiképzés és harcászati ismeretek egészítik ki. Emellett a katonák megismerkednek többek között az alapvető híradó-, műszaki-, tereptani és egészségügyi ismeretekkel. A kiképzés végén a most bevonultak a tervek szerint május 10-én, ünnepélyes keretek között teszik le a honvédesküt.

1595966539
Fontos, hogy passzoljon

Fotó: a szerző felvételei

Címkékbevonulás