Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bizottsági elnök lett az egyetem oktatója

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2019. július 8. 11:50

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tartotta alakuló ülését a Magyar Rektori Konferencia Honvédelmi Képzési Munkacsoportja. A testület elnökének Visi Tibor ezredest, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Tanfolyamszervezési Hivatalának vezetőjét választották, az alelnök Borbély Attila, a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és -menedzsment Tanszék professzora lett.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2019/07/04/az-nke-oktatoja-lett-az-mrk-uj-bizottsaganak-elnoke
1599205584
A Magyar Rektori Konferencia Honvédelmi Képzési Munkacsoportjában az ország nagymúltú egyetemeinek mindegyike képviselteti magát, az alakuló ülésen ezen intézmények képviselői vettek részt.

Visi Tibor ezredes, megválasztott elnök elmondta: a csoport két legfőbb célja az egyetemi sport összekapcsolása a Magyar Honvédséghez kötődő sportokkal, és az egyetemeken bevezetendő honvédelmi alapismeretek tantárgy előkészítése. A sport területén együttműködést kötöttek a szintén nemrégiben alakult Honvédelmi Sportszövetséggel, amely segíthet egyebek mellett az önvédelmi sportok, illetve a fegyverekhez kapcsolódó sporttevékenység népszerűsítésében. A felsőoktatást célzó honvédelmi alapismeretek tárgy célja pedig az egyetemi hallgatók látókörének bővítése, az ismeretterjesztés és a hazafiasságra nevelés – tette hozzá Visi Tibor, aki elmondta azt is: ha egy fiatal az egyetemről kikerülve az élet valamely területén találkozik a honvédséggel, akkor a tervezett tantárgynak köszönhetően már egy alkalmazott tudás birtokában lehet például a biztonsági környezet, a honvédelmi igazgatás, de a háborús konfliktusok témaköreiben is. A célok részletes megvalósítási terveit várhatóan szeptemberben dolgozzák ki.

A Honvédelmi Képzési Munkacsoport alapbázisa az NKE lesz, de érkezett felajánlás vidéki kihelyezett ülésekre is.

1599205584
Szöveg: Tasi Tibor
Fotó: Szilágyi Dénes