Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Búcsú és bemutatkozás

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. szeptember 4. 17:30

Egy katonai alakulat folyamatos változásban lévő bonyolult rendszer, amely szervezeti szempontból is állandóan formálódik, de természetesen személyi tekintetben sem lehet állandó. Évről évre jönnek új emberek, mennek el tapasztalt régiek. Minderre jó példa volt a szeptember 2-i ezredsorakozó is, amelyen − amellett, hogy nyugdíjba vonulása alkalmából búcsúzott egy közalkalmazott − nyolc pályakezdő tisztet is köszönthetett az állomány.

1595959285

A vezetői eligazítást követően Kuti Sándorné az ezred parancsnokától vehetett át emléktárgyat nyugdíjba vonulása alkalmából, a légvédelmi egységnél végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként. Az étkezdében 2011 óta dolgozó közalkalmazott asszonynak nyugdíjas éveihez Kovács Ferenc mérnök ezredes kívánt jó egészséget és sok boldogságot az alakulat teljes személyi állománya nevében.

A sorakozóról Papp Tamás alezredes sem távozott üres kézzel, ugyanis a 2. légvédelmi rakétaosztály parancsnoka 50. születésnapja alkalmából kapott aranyozott kivitelű csapatérmét, a Magyar Honvédség kötelékében huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

1595959285

Ahogy az szeptember elején lenni szokott, az alakulatnál pályájukat kezdő, frissen végzett hadnagyok is bemutatkoztak az ezrednek. Idén nyolc fiatal hadnagy, név szerint Bihari Zsuzsa, Matisz Barbara, Sági Dávid, Szabó Dániel, Jenei Imre, Mátó Dániel, Nyerges Márton és Palkovics András állt a mikrofon és az alakzat elé, hogy néhány szóban beszéljen eddigi tanulmányairól, érdeklődési köréről és céljairól.

1595959285

Fotók: Hauk Tamás főtörzsőrmester

Címkékelismerés