Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budai-díjat kapott a Zrínyi Kiadó

Szöveg: Takács Vivien |  2015. április 28. 13:09

A Zrínyi Kiadó gondozásában 2014 decemberében megjelent A Nagy Háború, 1914-1918. Kézzelfogható hadtörténelem című dobozkönyv nyerte idén a Budai-díjat, amelyet évente az oktatást, nevelést legjobban segítő, nyomtatott kategóriában jelölt könyvért ítélik oda.

1595992807

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján – április 26-án, vasárnap – díjátadót rendezett a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése és a hozzá kapcsolódó civil szerveztek. E díjátadón a Zrínyi Kiadó is elismerést kapott.

Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a kiadó megbízott vezetője elmondta: nem volt előzetesen semmi információja arról, hogy a dobozkönyv díjat kapott, így számára is meglepetés volt.

1595992807

„Nagyon megtisztelő volt átvenni a díjat. A Zrínyi Kiadó gondozásában az elmúlt négy évben több mint száz könyv jelent meg. Az elmúlt évben kiadott könyveinkből ötöt beneveztünk a Szép magyar könyv 2014 versenyre, három könyvünk a főzsűri elé jutott, az eredményhirdetésére majd a június 4-8. között megrendezendő 86. Ünnepi Könyvhéten kerül sor. Igyekszünk továbbra is a magyar történelem és a hadtörténelem témakör kiemelt feldolgozásával, gyönyörűen illusztrált könyvek megjelenítésével hű maradni a »katonai könyvkiadó« tradícióihoz" – mondta Isaszegi János.

A Budai-díjról idén is a budai Móricz Zsigmond Gimnázium szaktanáraiból álló testület döntött. Az elismeréssel minden évben a Könyvfesztiválon egy olyan könyvet jutalmaznak, amely – az indoklás szerint – a legjobban szolgálja a fiatal olvasók oktatását, nevelését.

1595992807

Fotó: Tóth László és Soós Dániel (www.budaipolgar.hu)