Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büszke vagyok a katonáimra!

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. április 2. 11:38

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a közelmúltban Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél.

Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka összefoglalta az elmúlt év történéseit, kiemelve az ezred állományának kimagasló fizikai teljesítményét − ugyanis a fizikai állóképesség felmérését a kaposvári katonák közel fele kiváló eredménnyel teljesítette.

Az ezredes hangsúlyozta: az alakulat katonái az elmúlt évben 441 ezer kilométert vezettek balesetmentesen.

A parancsnok kiemelte: sikeresen végrehajtották a MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT), valamint a kabuli őr- és biztosító alegység készleteinek hazaszállítását, illetve a felszerelések bevizsgálását.

Az ezred az elmúlt évben közel ötszáz katona logisztikai és harctéri szakfelkészítését hajtotta végre, akik az afganisztáni MH Nemzeti Támogató Elemben és a logisztikai mentorcsoportban teljesítenek szolgálatot.

Gavlik ezredes hozzátette: 2013-ban a Kaposvári Helyőrségi Zenekar 168 alkalommal képviselte az alakulatot színvonalas előadásaival.

„Büszke vagyok a katonáimra!" − fogalmazott az értekezleten az ezredparancsnok.

Pogácsás Imre dandártábornok, a Honvéd Vezérkar logisztikai csoportfőnöke értékelésében a Magyar Honvédség zászlóshajójának nevezte az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredet, amely a mozgatórugója a hadsereg logisztikai rendszerének.

„Köszönet a szolgálatért! A személyes példamutatás a legfontosabb, mert minden szónál többet ér" − mondta a kaposvári alakulat értékelő és feladatszabó értekezletén dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese.