Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büszkék lehetnek a jelenleg szolgáló katonákra

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. november 28. 20:35

Jóleső érzés találkozni az egykori kollégákkal – mondta Fodor Lajos Székesfehérváron november 28-án. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Fehérvári Honvéd Baráti Kör által rendezett találkozón vett részt az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon. 

Az előadásokat meghallgatva Fodor Lajos megállapította: a jelenlévők méltán lehetnek büszkék utódaikra, a jelenleg szolgáló katonákra.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára tájékoztatást adott a tárcánál történt szervezeti változásokról, az MH Honvédkórház helyzetéről, az idén megalakult Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat megalakításáról, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál bekövetkezett változásokról.

1595945467

A találkozón Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka az ÖHP helyzetéről, valamit a 2012-es év kihívásairól beszélt. Garas László ezredes, az MH ÖHP haderő-tervezési főnöke a parancsnokság felépítéséről és feladatrendszeréről, míg Topor István ezredes, az MH ÖHP műveletirányító főnöke a Magyar Honvédség béketámogató műveletekben való részvételéről tartott előadást. 

A Fehérvári Honvéd Baráti Kör 1998-ban alakult a jogelőd szervezetek nyugállományú parancsnoki, fegyvernemi főnöki és osztályvezetői beosztású tagjaiból.