Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatás Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2014. január 26. 10:29

Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka a napokban Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy megismerkedjen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségében települő alegységeivel.

1595966174
Látogatáson az elöljárók

A parancsnok Böröndi Gábor dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnökének és Négyesi Tibor főtörzszászlós, a parancsokság vezénylő zászlósának kíséretében érkezett Hódmezővásárhelyre. Az elöljárók részt vettek az Afganisztánból hazatérő MH Művelet Tanácsadó Csoport (MH MTCS) első váltás visszafogadó ünnepségén is.

Takács Attila ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokának bemutatta a hódmezővásárhelyi Kikülönített Szervezeti Elemekhez tartozó alegységeket. Fucsku vezérőrnagy a katonák számára rendezett állománygyűlésen megköszönte az elmúlt évben a missziókban, valamint a felkészülések és a katasztrófa helyzetek alkalmával végzett kiemelkedő helytállást.

1595966175
Fucsku Sándor vezérőrnagy

A program folytatásaként az alakulatnál csapatpróbán lévő Rába alvázra épített, páncélozott védelemmel ellátott csapatszállító gépjárművet, a fejlesztés alatt álló C2 automatizált vezetésirányítási rendszert, a döntéshozatali folyamatok gyakorlását segítő terepasztalt és a „KRONOS" rendszert mutatták be, amely a katonák harcászati és parancsnoki munkájának fejlesztését teszi lehetővé.

Az elöljárói látogatás a hódmezővásárhelyi alegységparancsnokok jelentésével zárult.

1595966175
Megtekintették a csapatpróbán lévő páncélozott gépjárművet is


Fotó: a szerző felvételei