Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatásokon jártak a tanfolyam hallgatói

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna |  2016. június 20. 20:26

Az MH Logisztikai Központnál (MH LK) és alárendelt szervezeteinél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói a napokban.

1596015385

A tanfolyam hallgatói számára az éves tanterv szerint tervezett csapatlátogatások sorában a központi logisztikai ellátást tervező, szervező és végrehajtó katonai szervezetek is helyet kaptak. Sőt, mondhatni kiemelt helyet és időt, mivel az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezeteinél több napot töltöttek el a kurzus résztvevői.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megnövelték a logisztika központi tagozatának megismertetésére fordított időt. Ezt a kiemelt figyelmet indokolja a honvédség folyamatosan megújuló, átszerveződő logisztikai rendszere, ami az MH LK és alárendelt szervezeteinél szemléltethető. Ennek okán a hallgatók – több részletben – összességében egy hetet töltöttek és töltenek a logisztikai központ és alárendelt szervezeteinek megismerésével.

1596015385

A tanfolyam hallgatói az eltöltött idő alatt látogatást tettek a központnál, valamint két alárendelt szervezeténél: az MH Anyagellátó Raktárbázisnál, illetve az MH Katonai Közlekedési Központnál is. A harmadik alárendelt alakulathoz, az MH Légijármű Javítóüzemhez pedig a közeljövőben látogatnak el.

A vendégek a látogatás során megismerhették a központi logisztikai ellátás rendszerét: a feladat végrehajtása érdekében tevékenykedő szervezetek felépítését, feladatrendszerét. Tájékoztatást kaptak a központi anyagellátás érdekében végzett rövid és hosszú távú költségvetési tervezésről, a beszerzések folyamatairól.

A csaknem egy hét alatt több idő jutott a központi logisztikai képességek bemutatására, így a tanfolyamra beiskolázott főtisztek láthatták, milyen technikai eszközökkel folyik az anyagok szállítása, rakodása, és betekintést nyerhettek a veszélyes anyagok bevizsgálási tevékenységébe, a lőszerszerelés folyamatába. Két szimulált baleseten keresztül pedig ízelítőt kaptak az MH Anyagellátó Raktárbázis két telephelyén működő létesítményi tűzoltóalegységek munkájából is.

1596015386

Fotó: Ernszt József törzszászlós