Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csehországba látogatott a Logisztikai Központ parancsnoka

Szöveg: honvedelem.hu / MH LK |  2013. december 18. 20:02

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka – cseh partnerének meghívására – látogatást tett a Cseh Köztársaságban, ahol találkozott a cseh vezérkar Támogató Főosztályának képviselőivel, és meglátogatta a cseh Logisztikai Ügynökséget, valamint annak szervezeteit.

1595964621

A Foreign Operation Support Center-ben



A látogatás apropóját az adta, hogy a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének idei átalakításához hasonlóan a cseh haderő logisztikájában is jelentős változások történtek ebben az  évben. A vezérkaron belül a logisztikai, a híradó-informatikai és az egészségügyi főosztályok összevonásával létrehozták a Támogató Főosztályt. A főosztály alárendeltségében működnek az Összhaderőnemi Támogató Parancsnokság felszámolása után létrehozott Logisztikai, Híradó-informatikai és Egészségügyi Ügynökségek.

A Támogató Főosztály képviselőivel történt megbeszélésen a felek összehasonlították az átalakítások során kialakított nemzeti rendszereket és megállapították, hogy az átalakítások mindkét félnél alapvetően egy irányba mutatnak, céljuk a haderő logisztikai támogatásának egységesítése és központosítása.

1595964621

Baráth István dandártábornok és dr. Jaromir Zuna dandártábornok

A Logisztikai Ügynökségnél tett látogatás során Baráth dandártábornok megbeszéléseket folytatott dr. Jaromir Zuna dandártábornokkal, az ügynökség igazgatójával. Összevetették a két szervezet felépítését és feladatrendszerét. Ezt követően meglátogatták a Logisztikai Ügynökség részeként működő Javító Központot Lazne Bohdanec-ben és a Külföldi Műveleteket Támogató Központot Pardubice-ben.

Baráth dandártábornok megtekintette a Szárazföldi Parancsnokság alárendeltségében működő 14. Logisztikai Támogató Ezredet, ahol előadást hallgatott meg az ezred felépítéséről és feladatrendszeréről, valamint megtekintette az alakulat főbb technikai eszközeit és képességeit.

1595964621

A logisztikai ezrednél