Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csúcsra törve – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. október 5. 13:17

Európa legmagasabb csúcsára, az oroszországi Elbruszra vitte fel alakulata zászlaját Gazsó Krisztián törzsőrmester. Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis ejtőernyős kutató-mentő altisztje társ nélkül, egyedül jutott fel az 5642 méteres magasságba.

1595980208
Búvárkodik, ejtőernyőzik, szenvedélyes hegymászó – a magasság és a mélység bűvöletében él Gazsó Krisztián. A jelenleg Szolnokon, a helikopterbázison kutató-mentőként szolgáló altiszt úgy tizenhét éves kora körül kezdett érdeklődni az extrém sportok iránt.

– A tápiószecsői fegyverzettechnikai honvéd szakközépiskola növendékeként mentem el az akkori Bolyai-főiskola egyik nyílt napjára. A program része volt egy bemutató is, ahol a hallgatók kötélen ereszkedtek le a kilencemeletes kollégiumépület tetejéről. Szinte földbe gyökeredzett a lábam a látványtól, ott a helyszínen elhatároztam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. Annál is inkább, mert nem tűnt bonyolultnak: kellett hozzá egy karabiner, pár méter kötél és egy ereszkedő eszköz. Néhány növendéktársammal összedobtuk a pénzünket, megvettük a szükséges felszerelést, majd elkezdtünk gyakorolni – emlékszik vissza a kezdetekre a törzsőrmester.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin október 10-én, pénteken megjelenő számában!)