Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Díszelgőraj-parancsnokokat képeztek a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Hornyák Renáta |  2014. július 9. 7:28

Az MH Altiszti Akadémia díszelgő altiszti modulja július 4-én záróvizsgával fejeződött be. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (MH BHD 32. NHD) kiképzői vállalták a feladatot, hogy átadják szakmai tudásuk legjavát a kiképzésre jelentkező katonáknak.

1595975166

A Petőfi-laktanyába kihelyezett tanfolyamon olyan oktatókat képeztek ki, akik módszertanilag helyes végrehajtásra készítik majd fel a jövő díszelgőkatonáit, palota- és koronaőreit. Az elmúlt hetek alatt magas szintű felkészítésen vettek részt, hogy minél gyorsabban és precízebben sajátítsák el a sokrétű díszelgőfeladatok oktatásának minden aspektusát.

A díszelgőkatonák munkája kiemelten fontos, hiszen mindig a figyelem középpontjában állnak. Ezért az őket oktató jövőbeni rajparancsnokok felkészítését az MH BHD 32. NHD Honvéd Díszzászlóalj 4. díszelgőcsoportjának egyik legnagyobb szakmai tudással rendelkező kiképzője, Pásztor Antal főhadnagy vezette.

1595975166

A tanfolyam utolsó hetében szóbeli, írásbeli és gyakorlati vizsgán adtak számot tudásukról a tisztesek. Az elsajátított elméleti anyagból szóbeli és írásbeli vizsgákat tettek. A gyakorlati rész egy rajnyi díszelgőkatona kiképzését jelentette a nagy elvárásokat követelő vizsgáztatók figyelő tekintete mellett. Feladatuk a különböző alaki mozdulatok betanítása volt a felállított raj számára, mint például a gépkarabély szétszerelése vagy a koszorúzótevékenység végrehajtása.

A vizsgák után Kiss Ferenc alezredes, az MH BHD 32. NHD parancsnokhelyettese méltatta a nagyszerű munkát, amit a három hónap alatt végrehajtottak a tanfolyam résztvevői.

A sikeres vizsgát követően a rajparancsnokok a legénységi állományt képezhetik majd ki arra, hogy a honvédség arcainak tekinthető díszelgőkatonák megtisztelő feladatait hajtsák végre.

1595975166

Fotó: Szabó Lajos zászlós