Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dolgos napok a Kratochvilban

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 28. 7:28

Augusztus utolsó hete a tanévkezdésre való ráhangolódás időszaka minden iskolában. Ilyenkor zajlik a tantárgyfelosztás, az órarenden való utolsó simítás, az új diákok fogadása és a tanévnyitó előkészítése.

Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban augusztus 21-e óta teljes intenzitással készítik elő a 2018/2019-as tanévet a tanári kar tagjai. A tanév különleges lesz, hiszen idén öt éve, hogy a Honvédelmi Minisztérium átvette az oktatási intézmény teljes körű fenntartói irányítását. Öt éve, hogy Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek újra van középfokú oktatási intézménye.

1599192089

A honvéd középiskola növendékei a Szent Korona virágkocsi mellett

A honvéd középiskola számára a nyári szabadság utáni első kötelező és egyben rendkívül megtisztelő feladat – immár hagyományosan – a debreceni virágkarneválon a Szent Korona virágkocsi kíséretének biztosítása volt. Mint minden évben, így idén is az első tanévüket már befejezett növendékek látták el kifogástalanul a díszkíséretet.

1599192089

A növendékek mentorként vettek részt az idei honvédelmi táborokban

A nyár emellett aktívan telt a honvéd középiskola 40 tanulója számára, akik a Magyar Honvédség alakulatai által szervezett honvédelmi táborokban láttak el mentori szerepet. Közvetlen elöljáróik és az alakulatok parancsnokai rendkívül pozitívan nyilatkoztak a diákok felkészültségéről és motivációjáról. A kratochvilos növendékek emellett ott voltak a Balaton-átúszáson is.

1599192089

Ott voltak a Balaton-átúszáson is

Augusztus 27-én, hétfőn pedig megérkeztek a leendő kilencedikesek is az iskolába: három osztályban 60 tanuló kezdi meg az új tanévet szeptemberben. Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: igazán különleges lesz a tanévnyitó és a szeptember is. Az iskolai ünnepségre elfogadta a meghívást Boross Péter, a kőszegi Hunyadi Mátyás Honvéd Középiskola és Nevelőintézet, valamint a pécsi Zrínyi Miklós Honvéd Gyalogsági Hadapródiskola egykori növendéke, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke. Szeptember végén pedig Áder János köztársasági elnök látogat el az iskolába.

1599192090

Augusztus utolsó hétfőjén megérkeztek az iskolába a leendő kilencedikesek is

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium