Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dozmatra került a különdíj

Szöveg: Szűcs László |  2014. november 28. 14:00

A Vas megyei Dozmat település kapta a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen a Honvédelmi Minisztérium által felajánlott „Legszebb I. világháborús emlékhely” különdíjat. Az elismerést Horváth Ádám, a település polgármestere vette át november 28-án, a Budapesten megtartott díjkiosztó ünnepségen.

1595983530

A „Virágos Magyarországért" 1994 óta működő országos mozgalom, amelynek célja a hazai kertkultúra felkarolása, bemutatása, támogatása és népszerűsítése. Az idei versenyre 263 település nevezett. Ebben az évben, az első világháború századik évfordulójára emlékezve a szervezőbizottság egy különdíj adományozásáról határozott. A Honvédelmi Minisztérium által felajánlott „Legszebb I. világháborús emlékhely" elnevezésű díj odaítéléséről − egyéb más kategóriákkal és különdíjakkal együtt − a verseny zsűrije döntött.

1595983530

A különdíjat az alig 220 lelkes Vas megyei település, Dozmat kapta, mivel − a bírálók értékelése szerint − az itt lakók különösen nagy figyelmet fordítanak az emlékmű megóvására és környezetének szépítésére. Az elmúlt időszakban a dozmatiak az emlékművet felújították és virágágyással vették körbe.

1595983530

Az elismerést − Hende Csaba honvédelmi miniszter nevében − Boros Bánk Levente kabinetfőnök adta át Horváth Ádám polgármesternek a „Virágos Magyarországért" környezetszépítő verseny díjkiosztó ünnepségén, pénteken délelőtt a Várkert Bazárban. „A Honvédelmi Minisztérium külön figyelmet fordít a hadisírjaink és síremlékeink gondozására. Köszönjük minden településnek, hogy hadisírjaik, emlékeik gondozásával megemlékeznek a háborús hősökről, a magyar katonákról, akik életüket áldozták Magyarországért" − mondta az átadáskor a tárca kabinetfőnöke.

1595983530

Fotók: hadisir.hu és a szerző felvételei