Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ebben az évben közel 1500 bejelentést kaptak a tűzszerészek

Szöveg: Takács Vivien |  2015. július 23. 7:16

A 29. héten, azaz július 13. és július 19. között 46 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 9 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Július 14-én Szárligetről, érkezett bejelentés, hogy a Kéktúra útvonalán földmunkák közben egy darab 76 milliméteres repeszromboló gránátot és egy darab 76 milliméteres páncéltörő gránátot találtak, amit a Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr a helyszínről a központi gyűjtőbe szállított.

Két nappal később, július 16-án, Budapesten a XV. kerületi Szerencs utcában akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A Sulykovszki Róbert zászlós vezetésével a helyszínre küldött járőr megállapította, hogy építési munkálatok közben egy darab 82 M repeszromboló gránát került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Július 19-én a pákozdi Budai útra vonultak ki a tűzszerészek, mivel földmunkák közben egy darab F1 kézigránátot találtak. A Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1440 bejelentést kaptak.
 

Címkéktűzszerész