Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy katonai szervezet sikere a csapatmunkán múlik

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. szeptember 4. 9:25

A csapatünnep egy kiváló alkalom a csapathagyományok kialakítására, ápolására és nem utolsósorban a csapatszellem erősítésére – mondta Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) parancsnoka szeptember elsején, a katonai szervezet csapatünnepén. Az ünnepség részeként a központ állománya látogatást tett a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

1595978154

A 2014. április elsején megalakult MH Kiképzési és Doktrinális Központ első alkalommal ünnepelte meg csapatünnepét, illetve emlékezett egy olyan szervezet jogelődjének megalakulására, amely „1997 óta a Magyar Honvédség egyik mozgatórugója".
A rendezvényre a szervezők meghívták a jogelőd szervezetek korábbi parancsnokait is, akik tevékenységükkel lefektették az MH KDK alapjait.

Szpisják József dandártábornok beszédében kitért a központ egyes szakterületein dolgozók feladataira. Kiemelte a kiképzés – mint a haderő egyik meghatározó lételeme − hatékonyságának növelését, amely része egy katonai koncepciónak, amit doktrínák, szabályzatok foglalnak keretbe, és a gondosan feldolgozott tapasztalatok alapján a kor követelményeihez igazodik.

1595978154

A parancsnok szólt a hazai és nemzetközi gyakorlatok terén végzett tervezői munkáról, valamint a fegyverzetellenőrök tevékenységéről. Utóbbi kapcsán elhangzott: az MH KDK széles körű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik és Magyarország egyetlen olyan szervezetét működteti, amely a Nyitott Égbolt-szerződés gyakorlati végrehajtásáért felelős.

Szpisják József dandártábornok a szervezet küldetéséről is beszélt. „Felkészültségünkkel, szerteágazó szakmai feladataink magas szintű ellátásával nélkülözhetetlen szerepet töltünk be a Magyar Honvédség képességeinek kialakításában, alkalmazásában, hadrafoghatósága biztosításában" − mondta.

1595978154

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ csapatünnepe a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban folytatódott tovább, ahol a meghívott vendégek és a központ személyi állománya részt vett a „Jelszavaink valának: haza és haladás" Magyarország hadtörténete 1815−1866, valamint a Piavétól a Donig − a Dontól a Dunáig, Magyarország katonai története 1918−1948 című kiállítások tárlatvezetésén.

1595978154

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária és Szikits Péter