Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy nap a honvédelemért

Szöveg: Farkas László nyá. alezredes |  2016. július 8. 17:13

A Magyar Honvédség hiánypótló honvédelmi programot kínál a fiatalok részére a nyári szünet alatt: számos helyőrségben szervez honvédelmi tábort az érdeklődők részére. A programhoz a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) és tagszervezetei is csatlakoztak.

A HOSOSZ a nyári táborok alatt Egy nap a honvédelemért néven  szervez sportnapot a fiatalok részére, melynek célja, hogy a sport segítségével ismertesse meg közelebbről a gyerekekkel a Magyar Honvédséget. A szervezők a jövőben a programot országos szintűvé szeretnék bővíteni, hogy a civil lakosság számára is betekintést adhassanak a honvédség életébe. A szövetség tematikus napjával részt vesz a Magyar Honvédség által szervezett alatt honvédelemi táborokban is.

1596016518

A programsorozat már javában zajlik: július 8-án a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központ sporttáborában szerveztek katonai napot a gyerekeknek. A táborozók a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum jóvoltából a katonai haditechnikával ismerkedhettek, a Honvéd Aurora Sportegyesületnek köszönhetően aktív részesei lehettek egy önvédelmi edzésnek, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Kft. munkatársainak segítségével pedig a repülő- és a lőszimulátort is kipróbálhatták. A tematikus napot a Budapesti Honvéd Sportegyesület szabadidősport szakosztály szervezte és koordinálta.

1596016519


Fotó: Tóth László