Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy szál virág a hölgyeknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. március 8. 7:02

A nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél is köszöntötték a férfiak a hölgyeket. Összeállításunkban a kommunikációs tisztektől érkezett beszámolókat közöljük. (Frissítve: március 9. 14.08-kor!)

Budapest. Közös nőnapi rendezvényt tartottak a Magyar Honvédség Soroksári úti objektumában elhelyezett szervezetek. A rendezvényt az MH Logisztikai Központ, az MH Katonai Közlekedési Központ, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 3. Objektum Üzemeltető Osztálya, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis Vezetéstámogató Alosztálya közösen szervezte a szervezeteknél szolgáló katonanők, valamint közalkalmazottak részére.

A hölgyeket Baráth István dandártábornok, az objektum parancsnoka köszöntötte. Szabó Pál sorait idézte: „Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte.
Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és mindennap önként megtesznek."

A program az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár három altisztje − Lengyel Andrea zászlós, valamint Balázsi Klári és Masztó Ágota főtörzsőrmester − előadásával folytatódott. Műsoruk középpontjába a katonanőket jellemző legfontosabb értékeket, a hazaszeretetet, az anyaságot, a szeretetet és a szerelmet helyezték.

A rendezvényről természetesen mindenki egy-egy szál virággal távozott.

1595968232
A Soroksári úti objektumban található szervezetek közös nőnapi rendezvényen köszöntötték a náluk szolgáló hölgyeket

Kép és szöveg: MH Logisztikai Központ

* * *

Debrecen. Zenés köszöntővel várta az alakulat női dolgozóit március 7-én, pénteken az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekara. A zenés ébresztő után a hölgyek, a laktanya sportcsarnokában nőnapi tornával folytatták a napot − ezt a programot, immár hagyományosan, négy éve minden esztendőben megtartják az alakulatnál.

Takács Attila ezredes, a dandár parancsnoka köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az alakulat női dolgozói „színt hoznak életünkbe, odafigyelésükkel, gondosságukkal sokat segítenek munkánk végzésében."

Ezt követően a Sinai Utcai Óvoda Jerikó utcai tagintézményének óvodásai zenés műsorukkal szórakoztatták a nőket, majd a dandár vezetése egy-egy szál virággal köszönte meg a hölgyek munkáját.

1595968232
A dandár vezetése egy-egy szál virággal köszönte meg az alakulatnál dolgozó nők munkáját

Szöveg: Tóth Andrea
Fotó: MH 5. BILDD

* * *


Várpalota.
Az MH Bakony Harckiképző Központnál szolgáló és dolgozó hölgyeket köszöntötték férfitársaik pénteken. Versekkel, somlói galuskával, mulatós nótákkal, lírai számokkal, közismert slágerekkel, rövid vicces történetekkel kedveskedtek az állomány női tagjainak.

1595968233
A várpalotai laktanyában mulatós nótákkal és közismert slágerekkel is köszöntötték a hölgyeket

Szöveg: MH BHK
Fotó: Pintér László

* * *

Pristina.
Március 8-án, szombaton, a kora délelőtti órákban − az évszakhoz képest szokatlanul dermesztő hidegben és metsző szélben − köszöntötték az MH KFOR Kontingens tizedik váltásának férfi tagjai a nőnap alkalmából hölgy bajtársaikat. A Koszovóban szolgálatot teljesítő katonanők meglepetésként virágot, csokoládét és névre szóló üdvözlőlapot kaptak.

A kontingensparancsnok rövid köszöntését követően Kurucz Gergő százados tolmácsolta a katonák háláját és köszönetét a hölgyek részére, kiemelve: bár tűnjön a férfi nagynak és erősnek, a nő nélkül apró csak és esendő.

Természetesen az egyéni beosztásban szolgáló, nem a portugál−magyar Slim Lines táborban elszállásolt katonanők köszöntése sem maradt el. A kontingens képviselője személyesen kereste fel a hölgyeket és tolmácsolta nekik a Slim Lines táborban szolgálók üdvözletét.

1595968233
A Pristinában szolgáló katonanők virágot, csokoládét és névre szóló üdvözlőlapot kaptak férfi bajtársaiktól

Kép és szöveg: K. G. százados

* * *

Székesfehérvár. Immár hagyománnyá vált, hogy az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred férfi tagjai zenés reggeli köszöntővel fogadják a munkába érkező hölgyeket a nőnap alkalmából.
A zenét idén is a Székesfehérvár Helyőrség Zenekar szolgáltatta. A nőnapi köszöntőt Koronczai Tibor alezredes, parancsnokhelyettes és Ruff Tamás őrnagy, a zenekar karnagya mondta.

1595968233
Virággal fogadják a munkába érkező hölgyeket nőnap alkalmából Székesfehérváron


Szöveg: Kleinné Nagy Andrea százados
Fotó: Mátyás Andrea


* * *

Szolnok. A nemzetközi nőnap alkalmából dr. Lippai Péter ezredes, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnoka az alakulat emlékszobájában köszöntötte az alakulatnál szolgáló hölgyeket. 

Lippai ezredes köszöntőjében méltatta a nők szerepét a munkában és a családban egyaránt. Kiemelte, hogy minden sikeres féri „mögött" egy olyan nő áll, aki biztosítja a szilárd hátteret, annak érdekében, hogy a társ maximális koncentrálással tudja végezni a munkáját a család érdekében.

1595968233

Az alakulat emlékszobájában köszöntötték a zászlóaljnál szolgáló hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából

Szöveg és fotó: MH 25/88. KVZ


* * *

Budapest. Az MH Anyagellátó Raktárbázison (MH ARB) a parancsnok, Nagy Attila ezredes egy alakulatszintű összejövetelen köszöntötte a hölgyeket. A résztvevők nagy örömmel fogadták a budapesti helyőrségzenekar fellépését; a katonazenészek az erre az alkalomra összeállított vidám műsorukkal szórakoztatták a hallgatóságot.
A program zárásaként az MH ARB férfi munkatársai egy-egy szál virággal köszöntötték a nőket.

1595968233
Az MH Anyagellátó Raktárbázison dolgozó hölgyek egy-egy virágot kaptak férfi kollégáiktól

Szöveg: Czigler Zsuzsanna százados
Fotó: Zámbori Tibor

Címkéknőnap