Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyeztető értekezletet tartottak Kecskeméten

Szöveg: honvedkorhaz.hu / honvedelem.hu | Fotó: honvedkorhaz.hu |  2019. november 24. 9:26

A pályaalkalmassági vizsgálatok megtervezését segítő egyeztető értekezletet rendeztek a napokban Kecskeméten, az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben (MH EK RAVGYI).

Az MH Egészségügyi Központ kecskeméti intézetének szakemberei végzik a Magyar Honvédség Parancsnoksága, illetve a Honvédelmi Minisztérium alárendeltségébe tartozó alakulatok, valamint az egyéb szervezetek – például a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat – hivatásos állományának pályaalkalmassági vizsgálatait. 

A katonai alkalmassági vizsgálat a honvédség kötelékébe belépni szándékozók egyik első állomása, mely nem csak a jelentkezéskor, de később a szolgálat folyamán is kiemelt fontosságú az egészségmegőrzés szempontjából. 

1596072308

A fél évenként – immár tizenegyedik alkalommal – megrendezett megbeszélés kiváló alkalmat teremt arra, hogy a résztvevők megvitassák, miként lehet  az alkalmassági vizsgálatokat tervezhető, kiszámítható módon megvalósítani.

Az értekezleten – amelyen valamennyi alakulat képviselője jelen volt – elhangzott: 2020 első fél évében 9080 vizsgálatot terveznek. Az előző megbeszélés óta eltelt időszakban pedig 12.155 katona pályaalkalmassági az MH EK Kecskeméten dolgozó munkatársai.

1596072308