Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a rendőrséggel

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 15. 8:17

Újabb angol nyelvi tanfolyam indult a rendőrség munkatársai számára az MH Béketámogató Kiképző Központban február 3-tól 20-ig.

1596076100

A csoportok kialakításához szükséges írásbeli és szóbeli felmérésen a jelentkezők már korábban részt vettek, így lehetőség nyílt arra, hogy azonos idegennyelvi szinten lévők kerüljenek egy csoportba.

A háromhetes tanfolyam során a résztvevők betekintést nyerhetnek az angol rendőri szaknyelvbe, tekintettel arra, hogy elsősorban a rendőrségi szakmai szókincs bővítése és a beszédkészség erősítése a cél a tanórák során, amelyek házi feladatokkal is kiegészülnek, elősegítve az önálló tanulást.

1596076100

A tananyag szaknyelvi oktatási és segédanyagokra, illetve internetes feladatokra épül. Mivel a tanfolyamon kis létszámú csoportokban vesznek részt a tanulók, több idő jut az egyéni idegennyelvi beszéd fejlesztésére is. A témák között szerepel például a személyleírás kérés és adás, útbaigazítás, vészhelyzetek kezelése, közlekedési szabályszegések és balesetek, bűncselekmények fajtái, rendőrségi járművek és felszerelések.

A katonai szervezet és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly ősszel kötött együttműködési megállapodást, hogy egymás támogatásával hatékonyabbá tegyék alapfeladataik ellátását. Az MH BTKK által szervezett nyelvtanfolyamért „cserébe" a rendőrség munkatársai február 4-én vezetési gyakorlatot tartottak Nagytétényben, ahol a katonák többek között egy speciálisan felszerelt rendőrségi autóval fejleszthették vezetői képességeiket.

1596076101