Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a tűzoltókkal

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. január 21. 17:37

Együttműködési megállapodást írt alá a Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, valamint az MH Altiszti Akadémia. Az okmányt Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka, illetve Andresz Csaba őrnagy, tűzoltóparancsnok látta el kézjegyével.

1596026478

A két szervezet közös munkája nem új keletű: az elmúlt évben háromnapos rendszergyakorlatot tartottak az akadémia területén, ahol a katonák a szentendrei tűzoltókkal közösen több épülettüzet is szimuláltak.

A most aláírt megállapodás értelmében a korábbihoz hasonló rendszergyakorlatok és szituációs gyakorlatok mellett a tűzoltóparancsnokság állománya lehetőséget kap az akadémia sportobjektumának használatára is.

1596026478

„Az együttműködés keretein belül tudatosan kell a felkészülést megvalósítani, az esetleges tűzesetekre készülni. Éppen ezért fontos az aláírt megállapodás"- mondta Bozó Tibor dandártábornok.

„Tavaly gördülékeny együttműködést kezdtünk, melyet a gyakorlat mellett jól példázott a városi Őrzők napja elnevezésű rendezvény is, amikor együtt mutatkoztunk be" – fogalmazott Andresz Csaba őrnagy, hozzátéve: a sportlétesítmények használata kiemelt fontosságú a tűzoltók megfelelő fizikai felkészültségének elérése érdekében.

1596026478

Fotó: a szerző felvételei