Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodások Egerben, kedvezmények minden katonának

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. február 4. 14:06

Január 31-én, pénteken együttműködési megállapodást írt alá az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP), a Dobó István Vármúzeummal (Vármúzeum) és a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégiummal (Középiskola) Egerben.

A megállapodásokat Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka és Berecz Mátyás, a Vármúzeum igazgatója, valamint a középiskola tekintetében Busák István igazgató írták alá.
Az egri intézményekkel kötött megállapodás célja, hogy népszerűsítsék a Magyar Honvédséget, a katonai hivatást és az Önkéntes Tartalékos Rendszert. Heves megyében már közel 300 önkéntes tartalékos szerződést kötött a honvédség.

1595966520

Az együttműködési megállapodás aláírása

A rendezvényeken elhangzott, hogy mindkét intézmény több éves, jól működő kapcsolatot ápol a honvédséggel, amelyet most hivatalosan is megerősítettek a vezetők. Vanyur Tibor ezredes elmondta: a honvédség hosszú távú célja, hogy a társadalom minél szélesebb rétege megismerhesse a katonai hivatást, az állampolgárok támogassák a honvédelem ügyét és értékeljék a katonák tevékenységét. Vanyur ezredes további célként emelte ki a katonai utánpótlás biztosításának fontosságát a fiatalok köréből, akár szerződéses, akár önkéntes tartalékos katonai szolgálatra.

„Az önkéntes tartalékosok már bizonyították felkészültségüket, gyakorlatokon, kiképzéseken és a 2013-as év nagy dunai árvízi védekezésében is részt vettek" – emelte ki beszédében Vanyur Tibor.
Elmondta, hogy a Vármúzeum az együttműködés keretében rendkívül nagylelkű felajánlást tett a honvédségnek, hiszen a katonák – szolgálati igazolványuk felmutatásával – ezentúl kedvezményes áron tudják meglátogatni a múzeumot.

1595966521

Az egri vár

„Az Egri Vár hadtörténelmünk fontos színhelye, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy múltú és rendkívüli értékeket képviselő helyen köthetünk együttműködési megállapodást"- mondta Vanyur ezredes.

Busák István igazgató elmondta, hogy a katonai utánpótlás nevelésében már 3 éve vesz részt a Középiskola, közel 100 diák tanul katonai alapismereteket, akik közül többen katonai szolgálatra készülnek. A rendezvényen Sós István és Rázsi Botond, Eger megyei jogú város alpolgármesterei is részt vettek.

A közös munka kiépítése mindkét intézmény és a honvédség számára is fontos, mellyel támogatják a hazafias és a honvédelmi neveléssel kapcsolatos feladatok eredményes végrehajtását. Ilyen feladatok: a közös toborzás, oktatási feladatok ellátása, közös rendezvényeken való részvétel.

1595966521

A több éves, jól működő kapcsolatot most hivatalosan is megerősítették a vezetők