Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködő szövetséges nemzetek

Szöveg: Harnócz Gyula őrnagy |  2018. február 16. 18:38

Az Európában állomásozó amerikai erők (USAREUR) 7. Művelettámogató Parancsnokságának (7th Mission Support Command) parancsnoka, Maiocco dandártábornok látogatott február 16-án, pénteken Székesfehérvárra, a Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elemhez (NFIU).

1599181983
A parancsnok székesfehérvári programja során tájékoztatót kapott a magyar NFIU feladatairól, illetve lehetőség nyílt az amerikai parancsnokság és a magyar NATO Erőket Integráló Elem közötti együttműködés elmélyítésére is.

1599181983
A megbeszélés során a magyar NFIU logisztikai főnökségének képviselője ismertette szakterületének képességeit, eszközeit, valamint a logisztikai tervezésben, az előkészítő folyamatokban és a multinacionális gyakorlatok logisztikai támogatási feladatainak összehangolása, javítása érdekében tett erőfeszítéseit.

Szó esett még a magyar NFIU saját, a magyar befogadó nemzeti támogatásban betöltött szerepéről is. Elhangzott: ez az átfogó információ tovább javítja az együttműködő szövetséges nemzetek közötti információcserét és lehetővé teszi e fontos témák közös megértését.

1599181983