Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ejtőernyős ugrásokat hajtottak végre a felderítő katonák

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy és Radóczi Ferenc törzsőrmester |  2018. szeptember 13. 9:41

Ejtőernyős gyakorlati felkészítésen vettek részt a napokban az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái.

1599192858
Az alakulat mélységi felderítő századának katonái – az elméleti típusátképzést követően – bekötött ejtőernyős ugrásokat hajtottak végre. Az újonnan rendszerbe állított MC6 típusú körkupolás ejtőernyővel 400 és 600 méter magasból ugrottak, biztosítva ezzel azt, hogy az ezred ilyen típusú kijuttatási képessége fennmaradjon. Az új ejtőernyő az RS 4/4LA típusú, ugyancsak körkupolás ejtőernyőt váltotta fel.

A bonyolult terep ellenére a már nagy rutinnal rendelkező ejtőernyősök sikeresen teljesítették a feladatot, elsajátítva az új típusú ejtőernyő kezelésének fortélyait.

A bekötött ugrás mellett a mélységi felderítő század nagy magasságú csoportja további szinten tartó ugrásokat hajtott végre MC5 és M291 légcellás ejtőernyővel 2000, illetve 3200 méteres magasságból. Ezzel a feladattal az ejtőernyősök egy adott célterületre történő kijuttatási módjainak egyikét gyakorolták. A kiképzés egyben a héten induló Rejtett Portya, valamint Strong Will elnevezésű szakharcászati gyakorlatra történő felkészülés is volt.

1599192858
Fotó: Pallás Lilla hadnagy