Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életpályát kínálnak

Szöveg: Galambos Sándor |  2019. március 9. 13:19

Pályaorientációs előadássorozatot szervezett az elmúlt hetekben több Pest megyei településen az MH Logisztikai Központ. A katonai életpályát népszerűsítő tájékoztatók célja elsősorban az új, „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer bemutatása volt.

Alapjaiban módosul az altisztképzés rendszere ősztől. A jelenlegi képzés felülvizsgálatát elsősorban a megváltozott biztonságpolitikai környezet és a Magyar Honvédséggel szemben támasztott, egyre magasabb követelmények indokolják. Az átalakítás szervesen illeszkedik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programba, egyúttal figyelembe veszi a NATO 2014-ben kiadott ajánlásait (Non-Commissioned Officer Professional Military Education Reference Curriculum) is.

1599199569

Az érdeklődők a szerződéses, az önkéntes műveleti és területvédelmi tartalékos katonákkal szembeni egészségügyi, fizikai elvárásokról, a felvételt nyertek járandóságairól és a szolgálatellátás körülményeiről is részletes tájékoztatást kaptak. Ernszt József törzszászlós a program tapasztalatait összefoglalva elmondta: a honvédség középiskolások és fiatal felnőttek körében történő népszerűsítésének eredménye valószínűleg csak évek múlva lesz mérhető. Az ilyen rendezvények elsődleges célja ugyanis az, hogy felkeltse az érintett korosztály érdeklődését a katonai életpálya, az önkéntes tartalékos szolgálat iránt.

A programok motivációt kínálnak egy tudatos felkészülésre, ami a későbbiekben akár egy életre szóló elkötelezettség alapja is lehet.

1599199569

Fotó: Ernszt József törzszászlós és a szerző