Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Életünket és vérünket!”

Szöveg: Horniák Dóra |  2016. június 30. 14:34

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) napja alkalmából rendeztek koszorúzással egybekötött állománygyűlést a napokban a Petőfi-laktanya díszkertjében.

1596015960

A rendezvényen részt vett – mások mellett – Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka, Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka, Csurgó Attila ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) parancsnoka, valamint Horváth Ferenc nyugállományú dandártábornok, az alakulat volt parancsnoka.

1596015960

„Életünket és vérünket! − ez a három szó hűen tükrözi alakulatunk hitvallását a számára meghatározott feladatok végrehajtása tekintetében" – hangsúlyozta ünnepi beszédében Takács Tamás hadnagy, aki ezt követően a dandár megalakulásáról, névadójáról, vitéz Szurmay Sándor vezérezredesről, az alakulat feladatrendszeréről, valamint szervezeti felépítéséről beszélt. „Ma az ünneplés napja van, de ennek ellenére biztosak vagyunk abban, hogy mi, katonák és közalkalmazottak továbbra is – a szakmai sokszínűség ellenére – együtt, »egy emberként« munkálkodunk közös célunk elérése érdekében" – fogalmazott.

1596015960

A megemlékezés után Baráth Ernő ezredes, a dandár megbízott parancsnoka, valamint Csurgó Attila ezredes, az MH 1. HTHE parancsnoka adott át elismeréseket, majd Baráth Ernő ezredes, Mudra József alezredes, az MH BHD parancsnokhelyettese és Asztalos Sándor, az alakulat vezénylőzászlósa koszorút helyezett el Mária Terézia, vitéz Szurmay Sándor vezérezredes, illetve Schweidel József tábornok szobránál.

1596015961

Fotó: a szerző felvételei