Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött a székesfehérvári honvédelmi tábor

Szöveg: Kocsis Balázs százados |  2013. augusztus 15. 14:30

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság humánszolgálatának szervezésében, a Honvédszakszervezet támogatásával, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáinak részvételével augusztus 12-én megkezdődött az idei székesfehérvári helyőrségi, napköziotthonos tábor. A szervezők három, egyenként ötnapos turnust kínálnak az érdeklődőknek.

1595958378

A tábor első napján, a Nagysándor József laktanyában több mint ötvenen élvezték az alaki foglalkozást és a katonai bemutatókat.
Az első napra négy gyerekcsapat érkezett, akik menetdalaikkal igyekeztek egymást túlharsogni, ám figyelmesen hallgatták az eligazítást, hogy miképp kell viselkedniük a laktanyában, s mire kell vigyázniuk a még előttük álló bemutatók és lövészetek ideje alatt.

1595958378

Ezt követően kezdődtek meg a régen várt foglalkozások: a híradó eszközök és a fegyverek bemutatóján kézről kézre jártak a pisztolyok és gépkarabélyok; a gyerekek megszállták az URAL tehergépkocsit, illetve az UAZ-okat, megtekintették a VSBTR-80 vegyi felderítő harcjárművet, a kézigránátdobás során pedig abban versenyeztek, hogy ki tudja messzebbre hajítani a gyakorlógránátot.

1595958378

A nagy melegben jólesett a DS-10 kézi mentesítő eszközből kipumpálható és szétszórható hideg víz, ez volt a különleges „párakapu".

A legnagyobb sikert azonban természetesen a légpuskalövészet aratta. Az álcázófestékkel kikent gyerkőcök ügyesen küzdötték le a célokat.

1595958378

Fotó: a szerző felvételei