Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élmény, amely csak a sport által élhető meg

Szöveg: Takács Vivien |  2016. február 28. 7:52

Idén is nagy sikerrel rendezte meg a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület a NATO Beszállítói Társasági Tenisztornát február 27-én, szombaton − folytatva a többéves múltra visszatekintő hagyományt. A rendezvénynek a megszokott módon a budai Park Teniszklub adott otthont.

1596009606

A versenyre a NATO beszállítói címmel rendelkező cégek tulajdonosait, vezetőit, a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Minisztérium, a HM-háttérintézmények, a szervezőegyesületet támogató szervezetek vezetőit hívták meg a szervezők, valamint a Belügyminisztériumból is érkeztek versenyzők. A sportesemény ennek megfelelően dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Pintér Sándor belügyminiszter fővédnöksége mellett zajlott.

A megnyitóünnepségen Lenkey Imre, a sportegyesület elnökhelyettese felolvasta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntőlevelét. „Honvédelmi miniszterként, egykori sportért felelős államtitkárként, de magánemberként is vallom: életünk lehetősége és szépsége a sport. Meggyőződésem, hogy számos olyan képesség, élmény létezik, amely csak a sport által élhető meg. (…) elismeréssel is gondolok a rendezvényre, miután annak jellege közhasznú és karitatív. A Hercules SE az idei évben a nevezési díjból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének ajánlotta fel."

1596009607

A sportkedvelő cégvezetők körmérkőzéses rendszerben léptek pályára, egy csoportban maximum négy pár részvételével, majd fő- és vigaszágon, kieséses formában folytatódott a küzdelem. Idén ötvennégy fő vett részt a megmérettetésen.

Lenkey Imre érdeklődésünkre elmondta: a sportegyesület elsősorban azért alakult, hogy a honvédség dolgozóinak sportolási lehetőséget biztosítson. „A versenyzők létszáma évről évre folyamatosan nő, a hangulat minden évben csodálatos, aminek köszönhetően ma már egy magas presztízsértékű versenyről beszélhetünk."

1596009607

A nagy sikerre való tekintettel a sportegyesület szervezői továbblépve kitalálták, hogy rendeznek egy gasztro-tenisz versenyt: amíg az apukák teniszeznek, addig az anyukák főznek, a gyerekek pedig játszanak. Az első ilyen újításra idén május 7-én kerül sor Balatonbogláron.

1596009607

Fotó: Dévényi Veronika